матеріал до теми

Низькокалорійні дієти.
Є найчисельнішою групою дієт для схуднення , суть яких полягає в обмеженні калорійності раціону. Для жінок добове споживання страв має становити не більше 1500 кілокалорій , для чоловіків - 2200 кілокалорій. Спалювання жиру при такому вигляді дієт здійснюється досить швидко , можна скинути 5-7 кг за два тижні . Ефект зниження ваги тримається протягом двох тижнів , тому що організм звикає до обмежень і перестає спалювати запаси жиру. Після закінчення дієти , щоб підтримати досягнутий результат , необхідно регулярно займатися фізичними вправами , або стежити за калорійністю споживаної їжі , яка для жінок повинна становити 2200 кілокалорій на добу , для чоловіків - 3000 кілокалорій. Істотним недоліком даної групи дієт є трудність обмеження в харчуванні для багатьох людей , що призводить до депресивних станів , зривів в дієті ( смакота ) і інших ускладнень . Ще одним важливим моментом є те , що після закінчення дієти , повернувшись до колишнього харчування , люди швидко повертають втрачену вагу і навіть більший . У будь-якому випадку будь-яке обмеження в харчування жодним чином не повинно позначатися на змісті корисних речовин і мікроелементів в продуктах , недолік яких може негативно позначитися на здоров'ї.

Маложирні дієти.
Дана група дієт припускає обмеження в споживанні різних жирів (30-40 г на день, не більше 20 % від добової калорійності раціону) , будь-яких інші обмеження і заборони в споживанні продуктів, у тому числі і їх калорійності , відсутні. Процес спалювання жирів при маложирна дієті протікає досить повільно , проте після закінчення такого виду дієт результат зберігається надовго , що є безперечною перевагою . Як і в будь-який інший групі дієт , маложирні дієти мають свої недоліки. Організм деяких людей категорично не переносить недолік повноцінних жирів , що призводить до хронічного розумовому і фізичному перевтомі.

Маловуглеводні дієти.
Дана група дієт припускає істотне обмеження вживання вуглеводів , тобто ніякого цукру.

Монодієти .
Є досить « жорсткими » , тому не повинні за термінами перевищувати трьох днів. Полягають у вживанні тільки одного виду продуктів , що сприяє в короткі терміни скинути до трьох кілограмів. Найвідомішими на даний момент є наступні монодієти : кефірна , яблучна , рисова , сирна , картопляна . Безсумнівною перевагою монодієти є те , що можна їсти улюблений продукт. Однак є й свої недоліки. Якщо не дотримуватися певного способу життя , в тому числі здорового харчування , втрачену вагу легко повернеться . Такий вид дієт найкраще проводити одним днем ??раз на тиждень або місяць.

Білкові дієти.
Даний вид дієт також є досить «жорстким» . Застосовуючи таку дієту , головне - не перестаратися. Суть полягає у вживанні тільки тваринних білків (м'ясо , риба). Крім того , допускається вживання невеликої кількості фруктів , щоб вуглеводи , які в них містяться , не врівноважує кількість вступників білків. Безсумнівною перевагою тут є результат , який залишається досить стійким. Тут також є свої недоліки. При вживанні білкової їжі , як це не парадоксально , в першу чергу руйнується м'язовий білок , а потім вже жир. Такий вид дієт повинен тривати не більше двох тижнів раз на рік , оскільки більш тривале їх застосування призводить до порушень роботи нирок , зростання рівня поганого холестерину і виникнення дефіциту кальцію.

Жирові дієти.
Є , на мій погляд , самої парадоксальною з усіх видів дієт. Однак також має свої позитивні сторони. Суть жирової дієти полягає в тому , що в раціон харчування входить тільки жирна їжа (м'ясо і сало) , оскільки вони легко засвоюються організмом і дають максимум енергії. Від продуктів, що містять вуглеводи і клітковину необхідно відмовитися. Перевагою даного виду дієт можна назвати те , що їх можна застосовувати при ожирінні і серцево -судинних і ниркових захворюваннях , а також при цукровому діабеті. Крім того , людина, що сидить на даних видах дієт , може не обмежувати себе в часі прийому їжі , можна їсти навіть перед сном. Головним недоліком жирових дієт є можлива розбалансованість роботи всіх систем організму , яка може виникнути через нестачу отримання організмом білків і вуглеводів. Крім того , надмірна кількість жиру , що надходить в організм , веде до підвищення рівня холестерину , а також дає навантаження на нирки. Відсутність в раціоні харчування клітковини може привести до дисфункції всього шлунково -кишкового тракту.

Метод Монтіньяка .
Французький фармаколог пропонує деякі поради та рекомендації з харчування , сутність яких полягає у використанні в їжу тільки тих продуктів , які містять «хороші» вуглеводи , а також контрольований відбір жирів. Щоб не набирати зайву вагу , який викликається розладом підшлункової залози , необхідно розділити всі вуглеводи на «хороші» , які містяться в житньому і висівковий хліб , у фруктах і овочах , а також бобових і сирі, і « погані» , що містяться переважно в кондитерських виробах , білому хлібі , рисі , кукурудзі , картоплі . « Погані » вуглеводи добре засвоюються організмом і ведуть до повноти , а « хороші» - засвоюються частково , не впливаючи при цьому на рівень цукру в крові. Всі знижується досить повільно при такій дієті , але ефект є дуже стійким . Перевагою таких дієт є скорочення ризику появи серцево -судинних захворювань , хвороб гіпертонічного характеру , головного та м'язового болю. Недоліком є проблеми психологічного змісту , що виражається в тому , що більшість людей просто не зможуть відмовитися , наприклад , від картоплі і солодкого .

Вегетаріанство .
Передбачає здоровий раціон харчування, що виключає продукти тваринного походження. Однак в умовах клімату Росії можна застосовувати лише часткове вегетаріанство з вживанням яєць і молочних продуктів. Однак сам по собі даний вид дієт ефекту не дає.

Метод схуднення по гемокоду .
Даний метод схуднення все більше стає популярним. Суть полягає в тому , що за результатами даних аналізів на гемокод тій або іншій людині дають список корисних і шкідливих продуктів , тобто тих , які його організм буде засвоювати добре , і тих , які краще не вживати. Строго дотримуючи всі рекомендації , можна скинути за тиждень 1-5 кілограмів. Крім того , такий метод сприяє відновленню обміну речовин , допомагає позбутися артриту , мігрені , екземи та інших захворювань. Головним недоліком даного методу є його вартість , він досить дорогий , крім того , такі дієти ще протестовані протягом тривалого часу.

Яку дієту вибрати для себе - вирішувати вам . Однак при будь-якій дієті головне не перестаратися і не нашкодити своєму здоров'ю

Цей урок ще не готовий.