Матеріал до теми

БОЙОВІ МИСТЕЦТВА ДЛЯ ДІТЕЙ: ЧИ ВАРТО?

Всі без винятку батьки хочуть, щоб їхня дитина росла здоровою, витривалим і в гармонії з самим собою. Бойові мистецтва - це саме те, що може посприяти в цій нелегкій справі.

Тільки вони, крім прищеплення любові до здорового способу життя і фізичним вправам, виховують в людині силу волі, цілеспрямованість, уміння контролювати емоції, а також багато інших якостей, які неодмінно знадобляться йому не тільки в спорті, але і в житті.

ТОП-5 ПРИЧИН ПРИЗВЕСТИ ДИТИНИ В СЕКЦІЮ з єдиноборств:

1. Відмінна здоров'я і фізична форма. При заняттях бойовими мистецтвами, напружується максимально велику кількість м'язів, поліпшується кровообіг, робота серця і посилюється мозкова активність. Завдяки регулярним тренуванням, діти стають витривалими, гнучкими, спритними, сильними і зосередженими.

2. Мотивація. Дуже часто діти лінуються (не хочуть ходити в школу, робити домашнє заняття, допомагати батькам) - все це через відсутність мотивації і самодисципліни.

Єдиноборства - той вид спорту, в якому сильно розвинена робота на результат: за нові досягнення боєць отримує пояса і ранги. Це вчить ставити перед собою завдання і наполегливо працювати, щоб досягти їх. Як правило, набута цілеспрямованість і зібраність переноситися і в звичайне життя.

3.Работа в команді. Тренери   знайдуть особливий підхід до кожного, незалежно від характеру юного бійця, допоможуть йому налагодити спілкування з однолітками, навчать знаходити компроміс і толерантно ставитися до інших людей.

Закриті в собі діти зможуть стати більш комунікабельними, а надто активні - навчаться контролювати свої емоції і дії по відношенню до інших.

4. Дисципліна, повагу і самоконтроль. Природно, ці 2 фактора присутні у всіх видах спорту, але в заняттях бойовими мистецтвами це - закони, які не підлягають порушень.   Тренери вчать спортсменів бути сконцентрованими, відповідальними, пунктуальними людьми. А також, під час вивчення бойової техніки і пізнання культури єдиноборств, дітям прищеплюється почуття вдячності та поваги до всіх, хто їх оточує.

5. Самооборона. Важливою перевагою є те, що учні секції бойових мистецтв можуть постояти за себе і дати відсіч, не тільки фізично, а й словесно. Так як завдяки заняттям єдиноборствами, дитина підвищить самооцінку і стане більш впевненим у собі.



Змішані єдиноборства для початківців є відмінним способом почати нову, активну і здорове життя.  
Змішані єдиноборства для початківців   - це можливість:
  • Позбутися від зайвої ваги, досить швидко схуднути;
  • Профілактики судинних та інших захворювань, пов'язаних з малорухливим способом життя;
  • Підвищити імунітет, виробити витривалість, повернути фізичну силу;
  • Навчитися основам самооборони і підвищити самооцінку.
Змішані єдиноборства для початківців - це, перш за все, робота над розвитком тіла. Різноманітні вправи для різних груп м'язів дають можливість повернути гарну фізичну форму. Уже через рік занять    тіло стане більш гнучким, сильним і рельєфним.
Змішані єдиноборства для початківців : як проводяться тренування
  Тренування для ознайомлення з умовами, в яких буде відбуватися навчання основам ММА, може відвідати кожен. У невеликих групах, складених з урахуванням віку і досвіду, займаються спортсмени з приблизно однаковими фізичними можливостями. Новачки більшу частину часу приділяють загальному зміцненню тіла, розвитку гнучкості і спритності. У міру готовності початківців в змішаних єдиноборствах починають навчати прийомам захисту і нападу.
Новачкам не варто боятися:
  • Що їх партнерами по тренуваннях будуть досвідчені сильні агресивні спортсмени. Останнім часом бойові єдиноборства стали популярні серед людей, які працюють в офісах. Інтелектуально розвинені люди приходять для того, щоб скинути напругу, розім'ятися, позайматися в своє задоволення спортом;
  • Кривавих спарингів, адже противниками на рингу можуть бути тільки ті, хто має приблизно однакову підготовку. Тільки на прохання спортсмена тренер може підібрати досвідченого супротивника, який допоможе поліпшити мають навички максимально безпечно. Також початківці в змішаних єдиноборствах самі вирішують, чи готові вони зустрітися з суперником на рингу;
  • Невдач. Боятися, що заняття не принесуть бажаного результату.  . Так, перші тренування давалися важко, але бажання досягти поставленої мети, допомогло їм оволодіти основними техніками, стати фізично більш здоровими і сильними.
Змішані єдиноборства для початківців - це абсолютно безпечні тренування, чіткі правила і повагу до всіх присутніх в залі. Тренер створює комфортні умови для учнів, щоб вони змогли максимально ефективно освоювати секрети бойового мистецтва.
Змішані єдиноборства для початківців дівчат
Міксфайт популярний серед жінок, які дбають про власну красу і здоров'я. Динамічні вправи і розтяжки створюють привабливий рельєф, дозволяють сяяти здоров'ям і молодістю. Цей вид спорту відрізняється високою видовищністю, тому в змішаних єдиноборствах для початківців , дівчата мають можливість привернути увагу, стати популярними. І звичайно, володіння основними прийомами ММА допомагає постояти за себе або інших людей.
Змішані єдиноборства для початківців в бійцівському клубі Отаман - це тренування в максимально комфортних умовах!

Mixed Martial Arts - вид змішаних єдиноборств, впевнено привертає, в останні кілька років, увагу всього спортивного світу. Він є яскравим міксом джиу-джитсу, дзюдо, класичний і тайський бокс і інших бойових мистецтв. Існує ММА для дівчат і хлопців. Як правило, тренування проводяться для представників різних статей в спеціально підібраних групах, де приблизно все бійці мають однаковий досвід, вік, фізичну підготовку.
Бійці під час спарингу використовують борцівські і ударні техніки, використовують руки, ноги, коліна, лікті, захоплення, задушливі прийоми, роблять кидки. Але це не означає, що в цьому виді спорту немає обмежень - вони є! Не можна:
  • Бити в пах, горло, по хребту, потилиці;
  • Наносити удари колінами по голові лежачого противника;
  • Сова пальці в усі отвори на тілі суперника;
  • Вичавлювати очі;
  • Хапати за волосся;
  • Викидати партнера по спарингу за межі рингу.
Існує ще безліч інших заборон, з якими знайомлять майбутніх бійців вчителя і тренери. При цьому потрібно бути дуже уважним при виборі спортивної школи або спортзалу. Важливо, щоб майстер бойових мистецтв був не тільки професіоналом, а й створював комфортну для тренувань обстановку, а в приміщенні було все необхідне обладнання та інвентар.
ММА для дівчат : 3 причини зайнятися змішаними єдиноборствами
Існує помилкова думка, що жінки, які займаються бойовими мистецтвами, з часом стають м'язистими, агресивними, а їх поведінка стає схожим на чоловіче. Це не правда! Ширину плечей і стегон визначають генетичні дані предків, а манеру ходьби - здоров'я і виховання. Що стосується м'язів: Mixed Martial Arts - це не бодібілдинг! У цьому виді спорту не обов'язково мати велику м'язову масу, важлива техніка, швидкість, тактика бою.
ММА для дівчат - це:
  • Інтенсивні регулярні тренування дозволяють зробити фігуру більш виразною. Адже спалюється весь зайвий жир, м'язи і шкіра стають пружними, а животик плоским. Активні вправи - це джерело енергії, гарантія гарного настрою, адже фізичні навантаження сприяють виробленню & laquo; гормону щастя & raquo ;! Зовнішність перетворюється, очі блищать, хода випромінює впевненість;
  • Спорт - це рух, здоров'я і щасливе життя! Постійна активність стимулює роботу внутрішніх органів - серця, легенів, лімфатичної та кровоносної системи. Судини стають еластичнішою, а імунітет сильніше. Тільки важливо, щоб тренер простежив за тим, щоб фізичне навантаження відповідала загальнофізичної станом тіла;
  • ММА для дівчат - це вміння захистити себе і своїх близьких. Практичний результат тренування - впевненість в собі в будь-якій ситуації. Знання бійцівської техніки, відпрацьовані до автоматизму удари, захисні стійки, вміння використовувати захоплення і кидки дарують 100% впевненість в перемозі над непідготовленими грабіжниками або насильниками.

Кікбоксинг – вид єдиноборства і бойового мистецтва

Кікбоксинг являє собою спортивне єдиноборство, яке з’явилося в 1960-х роках. Даний вид спорту поділяють на 3 види: японський кікбоксинг (формат К-1), американський кікбоксинг (фул-контакт, фул-контакт з лоу-кіком, семі-контакт, лайт-контакт, кік-лайт). Як правило, в широкому сенсі слова кікбоксинг – це різні ударні єдиноборства. За правилами цих єдиноборств дозволені удари ногами і руками з використанням боксерських рукавичок (тайський бокс, шутбоксинг, саньда, сават та ін.), Які є невід’ємною частиною екіпірування бійця.

Історія Американського кікбоксингу
«Американський кікбоксинг» бере свій початок в 1960-х роках в США. Хвиля популярності східних єдиноборств, яка охопила американських бійців, які почали застосовувати на практиці повно контактні техніки. На відміну від великого числа правил поширених на той момент тхеквондо і карате-сетокан, в кікбоксингу обмеження сили ударів просто були відсутні, рефері не зупиняв поєдинок після проведеного технічного дії (удару, який досяг мети), також не були заборонені і удари руками в голову, тому техніка військово-промислового комплексу – рукавички кікбоксери запозичили у боксерів. З’явився вид спорту спочатку іменувався як «фул-контакт карате» (від англ. Full-contact karate або повноконтактний карате). Крім того, термін «карате» мав на увазі собою будь-східне єдиноборство, що включає власне саме карате, тхеквондо або ушу. Зовсім скоро функціонери традиційного карате почали протестувати і назва єдиноборства довелося замінити, створивши і застосувавши новий термін – «кікбоксінг». Найменування «фул-контакт» в новому виді спорту було збережено і закріпилося за одним з розділів кікбоксингу. Перша організація професійного кікбоксингу – PKA (Professional Karate Association) була заснована в 1974 році. Фактично, цей рік став датою народження нового сформованого виду спортивних єдиноборств – кікбоксингу.

Американський кікбоксинг досить швидко став популярним і в Європі, тому вже в 1976 році саме на території Європи бере свій початок найстаріша організація аматорського кікбоксингу WAKO (World Association of Kickboxing Organizations).

До видатним представникам американського кікбоксингу відносяться: Білл Уоллес, Бенні Уркидес, Дон Вілсон, Моріс Сміт, Денніс Олексій, Стен Лонгінідіс, Марек Пётровскій, Жан-Ів Терьо, Рик Руфус.

Історія Японського кікбоксингу (К-1)
«Японський кікбоксинг» за своїм походженням тісно пов’язаний з проникненням тайського боксу в Японію. Незважаючи на конкуренцію з національно відомим карате-кекусинкай, саме кікбоксинг зміг зайняти досить велику нішу, але не в чистому, а в модифікованому японськими бійцями вигляді. Фактично, японський кікбоксинг є тайський бокс з переробленими правилами, проте значною відмінністю тут є заборона на удари ліктями. Прийнято вважати, що видовищності шкодять часто наносяться ліктями бійця розсічення, крім цього, самим глядачам краще так звані «чисті» нокаути, а не зупинки поєдинків через отримані травми. Іншою важливою відмінністю є помітно відрізняється підхід до підрахунку очок, при якому, на відміну від підрахунку в муай-тай, де удари ногами оцінюються набагато вище, прийнято використовувати збалансовану оцінку ударів руками і ногами. Розвитком японського кікбоксингу протягом 1970-х років займалися три основні організації: AJKBA (All-Japan Kick-Boxing Association), WKBA (World Kick-Boxing Association) і ліга «Какутогі». Відомі японські ассціаціі прийшли в занепад в 1981 році в зв’язку з тим, що цілий ряд японських кікбоксерів виявився замішаний в зв’язках зі злочинністю. Організаціям довелося поступитися першим місцем американської WKA. Кінець 1980-х років запам’ятався в історії японських єдиноборств знову з’являлися місцевими функціонерами кікбоксингу. Уже в 1993 році з’явилося і нині відоме К-1, яке перетворило японський кікбоксинг в один з найбільш розвинених видів професійних єдиноборств світового рівня.

Потім японський кікбоксинг, як і тайський бокс, прийшов до Європи, в першу чергу саме в Нідерланди, які на сьогоднішній день є одним з головних світових центрів кікбоксингу. Відомо, що 15 з 18-ти гран-прі К-1 у важкій вазі виграли голандські бійці.

Видатними представниками японського кікбоксингу є: Тосіо Фудзівара, Роб Каман, Іван Хіпполіт, Петер Артс, Ернесто Хост Ремі Боньяскі, Масато Кобаясі, Анді Саувер, Мірко Филипович, Буакхау Банчамек, Геворг Петросян.


Цей урок ще не готовий.