Д\З Як навчити дитину розрізняти дні тижня ?

1. Записати вправу і знайти ще 1 варіант ігрової вправи ( з використанням віршів про ДНІ ТИЖНЯ) .

Приклад  ігровї вправи, яку можна використати на занятті з ФЕМУ  та в повсякденному житті

Мета: Ознайомити дітей з назвами та послідовністю днів тижня. Пояснити дітям порядок днів тижня за допомогою __________________Закріплювати граматичну будову мови при сполученні прикметника з іменником. Розвивати зв'язне мовлення у процесі складання описової розповіді. Розвивати мислення, вміння зосереджуватися на виконанні завдань. Виховувати уважність та інтерес до математики.

Наприклад: 

Основну роботу починаємо в старшій групі з бесіди: «Добу часто називають словом «день ». Дні змінюють один одного. 7 днів складають тиждень. Кожен з семи днів має свою назву: понеділок, вівторок, середа, четвер, п'ятниця, субота, неділя. Пройде тиждень, настане інша, і знову всі дні тижня підуть по порядку».
Примітка: слово «день» діти раніше використовували для назви однієї з частин доби. Необхідно пояснити їм інше значення цього слова.
Послідовність навчання:
1. Вивчати назви днів тижня по порядку, пов'язуючи зі своєю діяльністю.
2. Щодня називають, який день тижня сьогодні, був вчора, буде завтра.
3. Після вивчення порядкового рахунку пов'язують дні тижня з порядковим номером:
Понеділок - перший;
Вівторок - другий;
Середа - третя (середня);
Четвер - четвертий;
П'ятниця - п'ятий;
Субота - шостий;
Неділя - сьомий.
Можна розповісти дітям про походження цих назв. 
4. Щодня на спеціальному календарі виставляють символ сьогоднішнього дня тижня. Для цього можна використовувати смужки різного кольору: «Сьогодні - вівторок».
Назви днів тижня треба пов’язувати з конкретним змістом діяльності дітей. Вихователь звертається із запитанням до дітей: "Діти, який сьогодні день тижня? Правильно, сьогодні вівторок. Заняття з математики у нас завжди бувають у вівторок. Який день тижня був учора? Який день тижня передує вівторку?" Діти відповідають на запитання. Уточнюється послідовність днів тижня. Ця робота здійснюється не тільки під час занять, айв повсякденному житті. Вранці вихователь запитує у дітей: "Який сьогодні день тижня, а який буде завтра?"
Дидактичні  ігри
«Тиждень, шикуйсь!» (У кожного з семи дітей символ одного з днів тижня - колір або порядковий номер. За сигналом діти вишиковуються. Можна організувати рухливу гру в вигляді змагання  команд) і ін.
Ускладнення
Знання днів тижня застосовуємо в повсякденній роботі на інших заняттях та поза ними. Використовуємо вірші, загадки, завдання про дні тижня, наприклад: «Миколка  поїхав до бабусі в понеділок, а повернувся через 2 дня. Коли повернувся Микола? ».